Voetreflexologie

We hebben leuk nieuws bij Instituut Azaré. Er komt een nieuwe behandeling bij. Met veel enthousiasme kan ik jullie de voetreflexologie introduceren. De nieuwe behandeling kan vanaf nu geboekt worden in onze agenda.

Wat is dat nu juist die voetreflexologie?

Bij voetreflexologie wordt ervan uitgegaan dat elk orgaan en klier uit je lichaam een corresponderend reflexpunt in de voeten heeft. Wanneer ons lichaam uit balans geraakt, gaat er een blokkade ontstaan die druk veroorzaakt op de zenuwen en bloedvaten. Hierdoor kan er ook minder zuurstof naar de betreffende plaats gestuurd worden. Door de reflexpunten op de voeten te masseren, gaat er ontspanning optreden, druk op de zenuw vermindert en de bloedtoevoer wordt terug hersteld.  

Voordelen van voetreflexologie:

  • Jouw lichaam komt opnieuw in balans en dit stimuleert je zelfgenezend vermogen
  • Betere bloed- en energiedoorstroming, betere afvoer van afvalstoffen en betere opname van voedingsstoffen.
  • Het bevordert de aanmaak van endorfinen, dat zijn stoffen die pijnverlichtend en stemmingsverbeterend werken
  • Het brengt je lichaam in balans, stimuleert wat niet actief genoeg is en kalmeert wat overactief is
  • Het werkt ondersteunend, ook bij chronische ziektes
  • ​Het geeft lichamelijke en geestelijke ontspanning
  • Het werkt preventief voor het behoud van gezondheid en vitaliteit

Wat kan je verwachten tijdens en na een sessie:

Tijdens een sessie zal je kunnen ervaren hoe ontspannend voetreflexologie kan zijn. Dit neemt niet weg dat sommige reflexpunten erg gevoelig kunnen zijn. Dat zijn dan net de punten die we een keer extra moeten masseren om de blokkade te kunnen opheffen. Na een sessie zijn er zeer veel uiteenlopende reacties, gaande van zeer vermoeid, of lopen op wolkjes of klachten die (tijdelijk) erger worden. Elke reactie is goed, of deze nu aangenaam is of niet. Dit betekent dat het lichaam in actie is geschoten om zichzelf te herstellen. Na 1 behandeling kan je al verschil voelen maar dit zal maar voor enkele dagen zijn. Hoe vaker je een sessie neemt, hoe langer de periode zal zijn zonder klachten. Bij intensieve klachtenbehandeling zal je in het begin vaker een sessie kunnen gebruiken, wekelijks 1 keer, en dit kan dan stilaan afgebouwd worden tot we aan 1 keer binnen 4 weken zitten.

Reflexologie is NIET geschikt voor personen die lijden aan of last hebben van: infectieziektes, ziektes die hoge koorts veroorzaken, ontstekingen van vaat- en lymfenstelsel, epilepsie, orgaantransplantaties, trombose, tot 3 weken na een operatie en tijdens de zwangerschap (eerste 3 maanden). Kankerpatienten vragen best advies aan hun arts. Een reflexoloog is geen arts en beschikt over een beperkte medische kennis. Daarom zal de reflexoloog nooit een diagnose stellen, noch geneesmiddelen voorschrijven en is reflexologie enkel een complementaire therapie die geen vervanging vormt voor de Westerse geneeskunde.

Afspraken kunnen geboekt worden via onze online agenda op www.azare.be of stuur een berichtje 04 94 86 63 63.
Gun jezelf wat rust, uit rust komt kracht en energie!  

Tot bij Azaré,  

Steffie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *